30. července 2024, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Podruhé doma. Zrodí se první výhra sezóny s Vlašimí?

Remízové období aktuálně prožívají fotbalisté Vyškova. Podaří se jim ho však přerušit? Možnost přichází se třetím kolem Chance Národní Ligy, které ve středu přivede na drnovický stadion Vlašim. Právě proti ní budou Jihomoravané usilovat o premiérové vítězství nového ročníku.

MFK Vyškov – FC Sellier & Bellot Vlašim
31. 7. | 17.00 | Stadion Drnovice
Vstupenky zde

Vstup do sezóny 2024/25 může podle výsledků působit trochu monotónně. Vyškovští hráči začali dvěma remízami, když se o body rozdělili s Prostějovem a Jihlavou. Kýžená výhra ovšem ve sbírce svěřenců kouče Jana Kameníka zatím schází, a tak se MFK musí spokojit s umístěním kolem prostředka druholigové tabulky.

Další mančafty ale o tolik vepředu nejsou. Po úvodních dvou kolech totiž není nikdo, kdo by oba své dosavadní duely vyhrál. „Svědčí to o vyrovnanosti celé soutěže,” poznamenal Kameník k vývoji Chance Národní Ligy. Zároveň se ohlíží za oběma remízami Vyškova a cítí, že šlo získat ještě o něco málo více.

„Minimálně jeden ze zápasů jsme měli dovést k úspěšnému konci. V obou jsme byli stejně blízko, nicméně je nutné současně dodat, že i naši protivníci si tvořili příležitosti. Přesto si myslím, že kdybychom aspoň jedno vítězství ukořistili, mohli bychom být spokojeni,” doplnil Kameník.

Ani nadcházející utkání přitom nebude žádnou snadnou výzvou. Vyškov totiž přivítá Vlašim, jež se řadí mezi čtveřici týmů se čtyřmi body v popředí tabulky. „Vlašim stále umí hrát kombinační fotbal, což se týče cirkulace hráčů i míče. Navíc ke svému hernímu projevu přidala rychlé protiútoky, z nichž nám hrozí nebezpečí,” předpokládá trenér MFK.

Středočeši zahájili ročník divokou přestřelkou 3:3 s Opavou, načež si připsali domácí zdar 2:0 nad Chrudimí. Zdá se tedy, že Vlašimští ladí formu a mohou být velice nepříjemní také tentokrát. A to i díky pěti různým střelcům, jimiž jsou Breda, Lehký, Hodek, Musil a Záviška. Za Vyškov se doteď prosadil pouze Filip Vedral.

Získejte vstupenky online!

Co se týče historie vzájemných bitev, ta je extrémně vyrovnaná. Hned čtyři střetnutí ze šesti skončila remízově, jednou pak slavil MFK skóre 1:0 a jednou Vlašim drtivý rozdíl 5:1. Právě vysoká porážka byla vůbec prvním setkáním těchto celků v ChNL. „Řešíme teď v našich řadách jeden zdravotní problém, ale konkrétní nebudu. Uvidíme, jestli se to do zítřka vyřeší, nebo ne,” doplnil Kameník.

Nenechte si ujít vložené ligové kolo a zpříjemněte si podvečer fotbalem. Hraje se ve středu 31. července od 17 hodin na stadionu Drnovice. A místo na tribuně si můžete zajistit už teď díky online předprodeji vstupenek ZDE.

Více
Více
Více
Více