31. července 2024, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Čelůstka poprvé v základu: Je otázkou času, než si vše sedne

Proti Vlašimi udělal trenérský štáb vůbec první změnu sezóny, co se týče základní sestavy pro Chance Národní Ligu. Svoji premiéru v základu Vyškova zaznamenal bek Tomáš Čelůstka, který už po pár sekundách slavil asistenci na úvodní gól. O remíze 1:1 či dojmech z nového prostředí mluvil v pozápasovém rozhovoru.

Se svým vstupem do utkání – a vlastně i do angažmá ve Vyškově –, můžete být spokojen. Jaké bylo kopat roh, z něhož se zrodil bleskový gól na 1:0?
Pro mě snový začátek. Po minutě na hřišti nahrát na gól v novém dresu je skvělé k tomu, abyste se chytili a získali trochu sebevědomí. Obecně pro všechny z nás byl start duelu skvělý, byť paradoxně na nějakou dobu to byla i poslední lepší pasáž, kterou jsme předvedli. Sice jsme následně měli další dvě hezké akce, jinak ale naše hra moc pěkně nevypadala.

Ujal jste se také autových vhazování. A nejen během nich se zdálo, že Vlašim dobře obsazovala hráče. Nakolik se s tím dalo vypořádat?
Vlašim nastoupila v rozestavení se třemi obránci a pokrývala nás trochu jinak. My jsme hráli vzadu ve čtyřech, takže na lajně měli o fotbalistu navíc. A soupeři v těchto místech velmi dobře rotovali. Samozřejmě podmínky ztěžovalo i počasí, jež bylo opravdu úmorné. Zároveň když balón moc nedržíte, je situace o to náročnější. Hlavně psychicky.

Druhou půli otevřelo rychlé srovnání protivníka. Jaké stopy takový moment zanechal?
Je to škoda, protože zrovna šlo o akci, na kterou jsme se připravovali. Dostali jsme branku, což s námi zamávalo, ale místo toho, abychom se zvedli a začali tvořit, tak se mi zdál obraz hry pořád stejný. Vlašim držela míč, zatímco my jsme se po jakémkoliv zisku dopustili jednoduché ztráty. V tomto počasí stojí podobné chyby strašně moc sil.


Ve Vyškově stále působíte krátce. Co říkáte na nové prostředí?
Popravdě? Jsem nadšený. Kabina je skvělá, kluci mě hned přijali a prokázali dobrý charakter. Cítím se tady opravdu výborně. Co se týče fotbalu, Vyškov je týmem s velkým potenciálem. V Jihlavě jsme hráli opravdu dobře na míči a chodili do nádherných akcí, zatímco teď s Vlašimí to tolik nešlo. Zkrátka trochu jako den a noc. Zatím nedokážeme zcela využít našich šancí, i tentokrát jsme hrozili ještě jednou velkou příležitostí v prvním poločase.

Jak moc to bylo zásadní?
Když podobné momenty nezvládneme, mohou nám góly potom chybět. Kdybychom šanci Toma Ulbricha využili, vypadal by zápas zase jinak. Každopádně vidím v našem kádru potenciál a sílu. Věřím, že je pouze otázkou času, než začneme střelecké možnosti naplno proměňovat a všechno si sedne.

Více
Více
Více
Více