3. srpna 2024, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek, Zdeněk Dolíhal

Skončí období remíz? Vyškov se o to pokusí na Baníku B

Čekání na tříbodovou radost stále pokračuje. Fotbalisté Vyškova však mají naději, že tomu tak nemusí být nadlouho. Bilanci si mohou vylepšit ve čtvrtém kole Chance Národní Ligy, které je v neděli zavede až na stadion béčka Baníku Ostrava. Oba soupeři se potkají po více než čtyřech letech.

Remíza, remíza, remíza. Takto zní dosavadní výsledky, jimiž vstoupil MFK do nového ročníku druhé nejvyšší soutěže. Naposledy se Vyškované rozešli smírně s Vlašimí, když doma neuhájili vedení 1:0 získané hned zkraje duelu. Jihomoravané tak sice ještě nepoznali porážku, nicméně v tabulce jim aktuálně náleží jedenáctá pozice.

A je jisté, že mančaft trenéra Kameníka nenarazí na slabého soupeře ani tentokrát. Blíží se totiž měření sil s béčkem Baníku Ostrava, jež působí v lize prvním rokem. Mužstvo přitom nemělo vůbec špatný úvod a zatím si připsalo nejen remízu 2:2 s rezervou Sparty, ale také úspěch 2:1 nad Táborskem.


„Jde o mix mladších hráčů tvořený odchovanci Baníku Ostrava, posilami z áčka i kmenovými fotbalisty, které klub přivedl přímo do kádru béčka. Určitě nás tedy nečeká nic jednoduchého. Baník postavil ten tým velmi dobře a musíme být kvalitně připraveni. Zároveň je potřeba se v současné době více soustředit na nás samotné a zlepšovat náš výkon,” shrnul kouč Kameník před nedělním soubojem.

Záložní celek Baníku postoupil do ChNL teprve na jaře po vydařeném tažení třetí ligou. Za celý uplynulý ročník prohrál pouze třikrát a před druhým Zlínsko měl masivní náskok v podobě 19 bodů. Právě za dob MSFL se uskutečnily také doposud poslední vzájemné bitvy Baníku B s Vyškovem – během sezóny 2019/20 skončila obě utkání 1:1.

Z ostravského družstva stojí za zmínku jeho dosavadní střelci Zdeněk Říha, David Kašpárek či Petr Jaroň. Na straně MFK se zatím zapsali mezi gólové hráče Filip Vedral a Abdoulaye Sylla.

Zdali se vyškovským fotbalistům zadaří a získají poprvé tři body, se ukáže v neděli 4. srpna. Zápas s béčkem Ostravanů proběhne na stadionu ve Vítkovicích od 10.15. Pokud chcete podpořit MFK přímo z tribuny, zakupte si vstupenky v online předprodeji ZDE.

Více
Více
Více
Více