4. srpna 2024, Klub, foto: Michal Málek

Kameník: Start druhé půle nás trochu zpražil, ale hráči zareagovali skvěle

Remízové prokletí je zlomeno! Na půdě béčka Baníku bral MFK Vyškov první vítězství sezóny a posunul se do vyšších pater Chance Národní Ligy. O tom, jak hosté měření sil zvládli, mluvil trenér Jan Kameník.

„Vstup do utkání byl trochu více na straně Baníku. Zdálo se, že jsme trochu nervózní a zvykali jsme si na rychlost trávníku. Spousta věcí nám delší dobu trvala, na druhou stranu jsme pečlivě bránili a nepouštěli jsme Baník do větších šancí,” podotkl Kameník k úvodní části střetnutí.

Po této pasáži se však situace zlepšila. „Více jsme se dostali k balónu a uklidnili se. Předvedli jsme nějaké střely ze střední vzdálenosti a následně jsme skórovali po centru ze strany, kdy uplatnil svůj důraz Zajíc,” pokračoval vyškovský kouč.

Také po začátku druhého dějství chtěl být MFK aktivnější. „Bohužel nás trochu zpražil rychle inkasovaný gól. Musím ale vyzdvihnout, že hráči velmi dobře zareagovali, nedošlo k žádné panice. Řekli si na hřišti svoje a hra se trochu otevřela. Baník se hnal za vítězstvím, přičemž i my jsme chtěli být nebezpeční,” popisoval Kameník.

Jako klíčová se znovu ukázala poctivá defenziva, která až na pár závarů neumožnila Ostravanům nic extra. „Čekali jsme na svoji příležitost, jež se nakonec vydařila. Po třech remízách jsme za výhru velmi rádi. Chválím hráče za přístup, za plnění taktických pokynů i za to, jak zápas odpracovali,” uzavřel trenér.

Celé ohlasy si pusťte níže.

Více
Více
Více
Více