4. srpna 2024, Klub, foto: Zdeněk Dolíhal

Zajíc po první trefě za MFK: Doufám, že teď se to nastartuje

Otevřel skóre zápasu, který i přes menší komplikace ve druhé půli dovedl Vyškov k vytouženým třem bodům. Útočník Tomáš Zajíc hodnotí výkon MFK na hřišti rezervy Baníku Ostrava, který padl při svojí domácí premiéře. Hostující střelec tak zároveň oslavil svoji úvodní trefu v jihomoravském dresu.

„V prvním poločase si myslím, že jsme byli lepší, zatímco ve druhém měli o něco navrch oni. Nicméně jsme byli lepší v šestnáctkách, což rozhodlo. Klíčové bylo, že jsme odskočili na 2:1 a po inkasované brance jsme opět zapnuli. Dostávali jsme se sice pod optický tlak, jenže Baník toho tolik neměl,” bilancuje Zajíc přesvědčivý výsledek 3:1 pro MFK. On sám se na něm podílel trefou na 1:0 ve 27. minutě.

„Byl to skvělý pocit a doufám, že se to teď nastartuje. Zatím se domnívám, že jsem zhruba na 60–70 procentech toho, co mohu hrát. Snad se už budu jenom zlepšovat,” věří Zajíc. Současně uznal, že mužstvo vítězství již potřebovalo jako sůl.

„Tři remízy jsou málo. Důležité bylo, abychom dnes uspěli, což jsme zvládli. Hlubokou poklonu zaslouží i fanoušci – nečekal jsem, že jich s námi pojede ven tolik. Moc jim děkujeme za podporu!” dodává Zajíc.

Celý rozhovor si přehrajte v přiloženém videu.


Více
Více
Více
Více