9. srpna 2024, Klub, foto: Pavel Mazálek, FC Zbrojovka Brno

Realizační tým MFK rozšiřuje Richard Dostálek

Trenérský štáb Vyškova doznává před pátým kolem Chance Národní Ligy drobné změny. Dvojici asistentů Jana Kameníka doplní třetí asistent, kterým se stává bývalý výborný záložník Richard Dostálek.

Dostálek není pro fotbalové fanoušky žádnou neznámou. Během své fotbalové kariéry zanechal nesmazatelnou stopu zejména v brněnské Zbrojovce, se kterou si zahrál i kvalifikaci o Pohár UEFA, tedy předchůdce dnešní Evropské ligy.

Nejpovedenější část kariéry strávil patrně v pražské Slavii, kde si zahrál jak kvalifikaci o Ligu Mistrů, tak i samotný Pohár UEFA. Celkem má přes 50 startů v pohárové Evropě.

Závěr fotbalové kariéry Richarda Dostálka je mimo jiné spojen i s vyškovským fotbalem. V sezóně 2012/13 oblékal v roli hrajícího asistenta dres MFK. Shodou okolností byl v té době trenérem Vyškova aktuální generální manažer MFK Zbyněk Zbořil.

Po skončení hráčské kariéry se Dostálek dal na trenérskou dráhu. Ta je až na malou anabázi ve Vyškově a v Líšni téměř výhradně spojena s brněnskou Zbrojovkou, kde působil také v roli hlavního trenéra.

Foto: FC Zbrojovka Brno

„Už od konce loňské sezóny jsme provedli menší změny v realizačním týmu na jednotlivých pozicích. Ročník se rozběhl přípravou i prvními čtyřmi koly a společně s vedením jsme si řekli, že by bylo dobré, kdyby se realizační tým o jednoho člena rozšířil. Musím říct, že byla moje iniciativa, aby přišel někdo, kdo nám okamžitě pomůže. Samotná jednání byla korektní a rychlá. Jsem rád, že se k nám Richard může připojit a cítil jsem že se na tu spolupráci těší,“ komentoval příchod nového asistenta Jan Kameník.

„Od jeho příchodu si slibujeme zkušeného a silného kouče, který se hned zapojí do tréninkového procesu a bude současnému realizačnímu týmu nápomocen. Rychle dokáže načíst hráče, pomoct při vyhodnocení jejich aktuální výkonnosti a přinese poznatky, jimiž nás obohatí. Věřím že nám poskytne další úhel pohledu na výkonnost našeho týmu a pomůže nám při analýzách soupeřů. Dalším jeho přínosem bude určitě práce s individuálním rozvojem hráčů. Navíc získáváme dobrého parťáka do našich podmínek. Těch věcí, jež může přinést, je celá řada,“ dodal Kameník.

„Příchod zkušeného trenéra je i pozitivním impulsem do kabiny. Chceme se obklopovat lidmi, kteří nám mohou okamžitě pomoct. Máme jasnou filozofii, chceme pomoct mladším hráčům. Také z toho důvodu se snažím obklopit asistenty, kteří hráli fotbal na nejvyšší úrovni. Díky tomu může dojít k dobrému vyvážení mého přínosu a jejich přínosu, který je obohacen jejich kariérou. Druhou věcí je samozřejmě to, že Richard může být pro spoustu hráčů dobrým vzorem a příkladem. Vzhledem ke své kariéře má co předávat dál,“ objasnil hlavní trenér MFK.

„Další jeho devízou je to, že v posledních letech dokázal vyhrát druhou ligu a postoupit do nejvyšší soutěže. Předpokládám, že tato zkušenost může být pro nás velkým přínosem,“ uzavřel lodivod Vyškova.

Více
Více
Více
Více