18. října 2024, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Napjatá očekávání před derby: poradí si Vyškov s Líšní?

Po reprezentační přestávce se opět rozjíždí Chance Národní Liga. Závěrečnou fázi podzimu rozjedou fotbalisté Vyškova venku, a to na hřišti jihomoravského rivala z Líšně. Jak obstojí MFK v zápase, během něhož se budou muset obejít bez vykartovaného Mbonua i trenéra Kameníka?

SK Líšeň 2019 – MFK Vyškov

sobota 19. října 2024 | 15.30 | stadion v Kučerově ulici

Vyškov čeká klíčová fáze podzimu, která přinese zbývající čtyři duely před zimní pauzou v Chance Národní Lize. A hned na začátek této série bitev přichází velmi atraktivní protivník. MFK se představí na stadionu Líšně, regionálního rivala a týmu, s nímž bývají vzájemná střetnutí velmi zajímavá.

„Na utkání se těšíme. Stojí před námi obtížný soupeř, a to hlavně v domácím prostředí, což potvrzuje už několikátou sezónu. Líšeň se prezentuje důrazným fotbalem s poctivou defenzivou, ale v poslední době vidíme, že umí být i fotbalová a hraje dobře také kombinačně,” podotkl trenér Jan Kameník. Dále zmiňuje, že soupeř je nebezpečný v šestnáctce, kde si umí hledat odražené balóny, a zvládá i standardní situace.

Právě bez kouče Kameníka se však budou muset Vyškované během zápasu obejít. Po čtvrté žluté kartě v sezóně, kterou inkasoval při minulé výhře 1:0 nad Sigmou B, stráví nadcházející souboj mimo střídačku. Do měření sil se nezapojí taktéž kvůli karetním trestům i Daniel Mbonu, jenž proti Olomouci rozhodl gólem před koncem utkání. „Máme tam jeden karetní trest, ale jinak jsou všichni hráči k dispozici,” zmínil Kameník.

Co se týče pořadí v tabulce, Vyškov proti Líšni nastoupí jako třetí mužstvo ChNL. Před ním se aktuálně nacházejí pouze Chrudim a Zlín, byť jejich náskok na MFK je poměrně vysoký. Určitě jde ale o lepší umístění, než které zastává Líšeň, neboť té náleží až desátá příčka mezi nabitou druholigovou konkurencí.

Vzájemné klání bude pikantní také pro Toma Ulbricha, jehož slova z nedávného rozhovoru rivalitu jen utvrzují. „Asi bych kecal, kdybych řekl, že to nebude speciální. Motivace tam stoprocentně je, stejně tak popichováčky s kluky. Na zápas se už teď těším,” řekl. Předchozí dva společné duely pokaždé skončily 0:0, zatímco ještě předtím MFK uspěl 1:0.

Jelikož Brno není daleko, mohou se vyškovští fotbalisté těšit na početnou fanouškovskou podporu. Komunita Fanatici z Vyškovska organizuje autobusový výjezd do Líšně, což bezesporu posune atmosféru šlágru kola na ještě vyšší úroveň.

Už se těšíte, až to Vyškov rozbalí na brněnském pažitu? Hrát se bude v sobotu 19. října od 15.30 na stadionu v Kučerově ulici. Pokud nebudete přímo na místě, můžete utkání zhlédnout online ZDE.

Více
Více
Více
Více