4. března 2022, Redakce

Konec zimního spánku, do Drnovic míří Opava!

Kola druhé nejvyšší fotbalové soutěže se opět roztáčejí. Jihomoravský Vyškov přivítá doma v Drnovicích šestý tým tabulky Slezský FC Opava. Zápas začíná tradičně v 10:15.

Vyškov se v uplynulé fázi soutěže dokázal etablovat ve vodách druhé nejvyšší soutěže. Byť se svěřencům Jana Trousila nepovedl závěr soutěže, tak dvanácté místo po podzimu může být příslibem lepších zítřků pro jihomoravský celek.

V zimní přestávce dostál tým okolo kapitána Michala Klesy značných změn. Brankoviště Vyškova opustil Martin Šustr a na jeho pozici zamířila dvojice Antonín Kinský - Martin Sehnal. Obranu posílila čtveřice Matys, Olšanský, Harušťák, Merdovič a navíc se vrátil z hostování Jiří Oulehla.

Záložní řada dostala taktéž hráčskou injekci v podobě dvou zahraničních akvizic a dvojice z brněnské Zbrojovky. V útoku se jako nováčci představí Dani Lual Gumnok Thon a Martin Sedlák.

Slezané jsou šestí ve F:NL, když zatím nastřádali 25 bodů. Od třetí, tedy barážové pozice je tak dělí jen tři body. V přípravném období svěřenci Romana Westa odehráli sedm přátelských zápasů. Ve čtyřech případech si Slezané dokázali poradit a třikrát odešli ze zápasu v roli poražených. Za zmínku stojí utkání s Uničovem, se kterým Vyškov v přípravě remizoval 0:0, oproti tomu Opava podlehla týmu z Hané 3:5.

Generálku Opavě obstaral duel s lídrem F:NL Zbrojovkou Brno, která jednoznačně vede druhou ligu a jasně kráčí za postupem do FORTUNA:LIGY. Duel na stadionu na Srbské se dlouho vyvíjel nerozhodně a po pauze to byla Opava, která šla do vedení. V posledních deseti minutách však Zbrojovka zařadila na vyšší rychlostní stupeň a třemi góly převzala osud zápasu do svých rukou a zvítězila 3:1.

Nejlepším střelcem Opavy v podzimní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY je Matěj Helešic který se prosadil v šesti případech. Stálicí v brankovišti je Tomáš Digaňa, který na podzim odchytal všech 16 zápasů a polovinu z nich s nulou.


Sestava z generálky se Zbrojovkou:

Digaňa – Celba (46. Kopečný), Židek, Janoščín (72. Helebrand), Kadlec – Šigut, Rychlý, Macháček (46. Bílek), Didiba (72. Darmovzal), Helešic (60. Kramář) - Pikul (72. Rataj).

Zápas budete moct sledovat online prostřednictvím textového přenosu.

Více
Více
Více
Více