24. února 2022, Tadeáš Mima

Zahraniční posila! Z anglického Barnsley přichází Joe Ackroyd

Zajímavou posilu získali do svých řad fotbalisté Vyškova pro jarní část F:NL. Posiluje je totiž záložník Joe Ackroyd, který dosud hrál za mládežnické týmy Barnsley, jehož A-tým nastupuje v anglické Championship.

Devatenáctiletý Ackroyd má zkušenosti z mužstva Barnsley U18, dále třeba i U21 nebo U23. V současném ročníku se mihl na patnáct minut v utkání slavného FA Cupu, kde pomohl Barnsley k postupu do čtvrtého kola. Jde tak o další posilu Vyškova z prestižní zahraniční soutěže, podobně jako Ethan Dobbelaere z americké Major League Soccer.

„Můj přestup se uskutečnil proto, že jsem chtěl získat více zkušeností mezi dospělými. Khaled (výkonný ředitel Barnsley) měl spojení s Vyškovem a po rozhovoru s lidmi, kterým ohledně svého hráčského vývoje věřím, jsem poznal, že Vyškov je skvělá volba,” popisuje Ackroyd.

Co mohou fanoušci od anglického záložníka očekávat? „V první řadě chci fanoušky pozdravit. Mohou ode mě očekávat tvrdý boj za tým, hlasitost na hřišti, pokrytí každého stébla trávy a doufám, že také přidám nějakou kvalitu,” vyzdvihuje Ackroyd. Chce tak pomoct Vyškovu naplnit ambice. „Klub je dobrý, má silnou jednotu i sounáležitost. Fotbal je tady na vysoké úrovni,” říká.

Ackroyd tak postupně poznává, jak vypadá fotbal v nové zemi. „Mám pocit, že fotbal v Česku je velmi intenzivní, nepřetržitý a útočný. Je i velmi fyzický, což je pro mě výzva. Chtěl bych také poděkovat spoluhráčům a trenérskému štábu, kteří byli velice vstřícní a pomohli mi se rychle usadit,” těší nadějného fotbalistu.

Nový příchod ocenil také kouč Jan Trousil. „Musím říct, že se jeví velmi dobře. Pracovitý kluk ve středu pole, organizuje hru. Je velmi dobrý běžecky a výborně zapadl do týmu,” podotýká trenér.


Foto: Barnsley FC

Více
Více
Více
Více