18. ledna 2022, Kryštof Severa

Příprava pokračuje, v rámci Tipsport ligy míří Vyškov na Slovensko

Druhý zápas zimní Tipsport ligy čeká v úterý 18. ledna svěřence Jana Trousila. V rácmi přípravného turnaje se Vyškov podívá za hranice České republiky. Od 18:00 totiž na stadionu Sihoť vyzve AS Trenčín.

Ve skupině D zimní Tipsport ligy jsou odehrány zatím jen dva duely. První obstaral Vyškov s Olomoucí, ten druhý Olomouc s Trenčínem. Právě sobotní soupeř Sigmy je aktuálním soupeřem jihomoravského celku. Slovenský tým si v prvním duelu poradil s českým prvoligistou těsně 1:0 a oba celky se tak srovnaly v tabulce skupiny D. Zápas s jediným slovenským účastníkem skupiny D začíná v 18:00 na stadionu Sihoť.

Vyškov od posledního zápasu Tipsport ligy odehrál přátelský duel s Hodonínem, ve kterém jasně zvítězil a mnozí z mladých hráčů zamotali hlavu trenérskému štábu. „První půle byla ve větším tempu, na konci poločasu jsme dali tři góly. Ve druhé půli jsme chtěli dát další branky, ale to už se nepodařilo, ale udržela se nula, což je fajn,“ komentoval zápas s divizním Hodonínem brankář Vitásek.

„Na konci první půle nás trochu zatlačili, potom ještě v závěru zápasu tam měli jednu šanci, ale předvedli jsme dobrý týmový výkon, dokázali jsme je vytlačovat,“ hodnotil Vitásek zápas s Hodonínem. Ten nastoupil v zápase před obranou, ve které nastoupilo hned několik hráčů, kteří jsou ve Vyškově na zkoušku. „Kluci působili dobře, odvedli jsme dobrou práci. Je to příprava, všichni se chceme ukázat,“ doplnil Vitásek.

Právě Vitásek se vrátil do přípravy po hostování v Blansku, během kterého zabojoval o místo v sestavě třetiligového Blanska a pomohl týmu z brány Moravského krasu k povedenému umístění v horní části tabulky. „Na hostování jsem se snažil na sobě zapracovat. Výborně se tam spolupracuje s trenérem Pitákem, kterého si hodně vážím a posunul mne o hodně dál. Nabyl jsem v Blansku trochu pokory a myslím, že mi to hodně pomohlo,“ doplnil Vitásek.

Více
Více
Více
Více