28. prosince 2021, Kryštof Severa

Dobrá parta byla základem našeho úspěchu, říká Martin Šustr

Martin Šustr se po přestupu ze Zbrojovky zařadil mezi stavební kameny základní sestavy Vyškova. I díky němu se Vyškov po neúspěšném startu soutěže vypracoval do nesestupového pásma.

Jak se ohlížite za podzimní částí soutěže?
Raději koukám dopředu, ale určitý základ pro jaro jsme udělali. Bodů mohlo být i více, ale po výsledkově nepovedeném začátku musíme současný počet brát.

Je něco, co se ve vašich očích úplně nepovedlo?
Nepovedl se nám výsledkově začátek a konec soutěže, což je škoda. Já osobně bych nejraději vymazal zápas ve Vlašimi, tam se mi to nepodařilo.

Týmu se dlouho nedařilo proměnit kvalitní výkon ve tři body, jaká byla nálada v kabině?
Nálada v kabině byla od úplného začátku výborná. A dokázali jsme ji udržet i v té nepříjemné sérii. Dobrá parta byla základem našeho úspěchu.

Jak velký kámen spadl z kluků po zápase s Prostějovem?
Byl to zlomový zápas podzimu. Byli jsme hodně produktivní a pomohlo nám to do zbytku podzimu.

Velkou část podzimu jste odchytal jako jednička. Jak jste spokojen se svým výkonem?
Jsem rád že jsem odchytal hodně zápasů, některé byly lepší, některé horší. Vítězné zápasy jsme odehráli buď s nulou nebo na jednu branku vzadu, takových zápasů musíme na jaře zvládnout víc.

Jedním z vrcholů podzimu byl určitě zápas na Zbrojovce. Jak emotivní byl návrat na stadion týmu, ze kterého jste zamířil do Vyškova?
Neberu to tak. Na druhou ligu přišla nadstandardní návštěva a celkově to byl dobrý zápas. Jen je škoda, že jsme nezvládli závěr utkání. Klobouk dolů před klukama, jak ten zápas zvládli.

Závěr podzimu přinesl i vaše zranění. Jak těžké bylo sledovat zápas ze střídačky?
Chci chytat každý zápas, ale zranění k fotbalu patří. Spura (Štěpán Spurný, pozn red.) mi dělal celý podzim výborný servis a dobře se připravoval. Když naskočil, tak svou roli zvládl parádně. Tak by to mělo fungovat a jsem rád, že můžu mít takového parťáka!

Plán zimní přípravy je jasný, co od ní čekáte?
Čekám dřinu, ale ta je opravdu potřeba. Musíme být na jaro připraveni. Teď už nás nikdo nepodcení a my potřebujeme ještě dost bodů ke splnění našeho cíle.

Více
Více
Více
Více