26. listopadu 2021, Tadeáš Mima

AKTUALIZACE: Utkání s Líšní opět odloženo

Závěrečné kolo podzimu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se neuskuteční ani v náhradním termínu. Z důvodu nezpůsobilého terénu bylo utkání 16. kola opět odloženo a zápas se odehraje v jarní části soutěže.

Vyškovský tým nenaskočil po reprezentační pauze úspěšně. Doma přivítal minulý týden Třinec, od něhož schytal porážku 1:4. „Nejde o to, že se prohrálo, ale jakým způsobem. Polovina mančaftu nenechala na hřišti to, za co byla předtím chválena,“ mrzelo trenéra Jana Trousila. Proto bude potřeba do závěru podzimu vyrukovat s mnohem lepším přístupem.

Aktuálně se nachází Vyškov na dvanácté pozici F:NL, přičemž ztrácí jenom bod na jedenácté Ústí. Jakýkoliv bodový zisk by mu navíc pomohl odskočit Příbrami na třináctém místě. Stejně jako předchozí týden ovšem Vyškovští čelí těžké situaci, co se týče zranění.

„Vypadl nám Lahodný. Nevrátí se ani David Jambor a Fofana celý týden netrénoval. Hráči, s nimiž jsem počítal, že by se mohli na Líšeň vrátit, tak nejsou,“ přiblížil Trousil. Stejně tak se nevyřešily ani administrativní záležitosti ohledně návratu Bienvenueho Kanakimany.

Od předchozího utkání se nikdo neuzdravil, a navíc jeden fotbalista ještě přibyl na marodku. „Musíme zase improvizovat a uvidíme, jak na tom budeme,“ přiznal kouč Vyškova.


„Tato utkání nemají favorita”

Líšeň ale bude tvrdý oříšek. V předchozím kole sice podlehla Spartě B, předtím ale držela sérii devíti ligových duelů bez prohry. Pro brněnské mužstvo to znamená třetí pozici soutěže, kdy mají stejně bodů jako druzí sparťané. I proto bude nutný prvotřídní výkon.

„Musíme se vrátit k tomu, co nás zdobilo v předchozí části sezóny. Rozhodně se nemůžeme vymlouvat na absence a kluci, kteří šanci dostanou, musí ukázat, že v týmu jsou plnohodnotnými oporami,“ burcoval Trousil. Líšeň přitom je protivníkem, jehož Vyškov dobře zná. Potkali se již ve třetí lize a na startu aktuálního ročníku dopadl vzájemný souboj remízou.

„Ukázalo se, že tato utkání favorita nemají. Kdo bude v danou chvíli lépe připravený v hlavě, ten vyhraje. Terén bude v sobotu asi hodně špatný, na což se kluci musí poctivě připravit,“ uzavřel vyškovský lodivod. Jeho celek vstoupí do zápasu v sobotu 27. listopadu od 13.30. K dispozici bude online reportáž ZDE.

Více
Více
Více
Více