17. září 2021, Tadeáš Mima

Zpátky domů! Vyškov se připravuje na věhlasnou Spartu B

Před týdnem výhra, jak to ale půjde tentokrát? Vyškovští fotbalisté nastoupí poprvé po reprezentační pauze doma v Drnovicích, kam přijede velmi silný soupeř. Jihomoravský tým se v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY postaví rozjeté rezervě Sparty Praha.

Předchozí kolo dopadlo pro Vyškov náramně. Na hřišti Viktorie Žižkov urval fantastický výsledek 4:1, jenž ho katapultoval na jedenáctou příčku tabulky. Svěřenci kouče Jana Trousila si tak výrazně přilepšili ve skóre, když proměnili každou větší šanci. A to je věc, kterou si chtějí přenést i do dalších utkání. Vyškov navíc zvítězil podruhé v řadě a za uplynulé dva zápasy nastřílel už osm branek.

Solidní formu však drží také Sparta. Ligové béčko uspělo v předešlém kole doma nad Ústím 1:0 a hájí sérii tří výher za sebou. Příznivá bilance stojí za tím, že sparťané aktuálně okupují třetí pozici F:NL se ztrátou jediného bodu na vedoucí duo Dukla Praha a Zbrojovka Brno. B-mužstvo navíc dosud inkasovalo pouze sedmkrát v sedmi střetnutích, což je druhý nejnižší napříč celou soutěží.

„S B-týmy to bývá komplikované, protože člověk většinou neví, v jaké sestavě přijedou. Proto musíme počkat a uvidíme,“ upozorňuje střelec Vyškova Pavel Simr. Právě útočník Jihomoravanů je v laufu, když se na Žižkově trefil hned dvakrát jako střídající hráč. „Předpokládám však, že za Spartu přijedou mladí kluci, kteří budou běhat a budou silní s balónem,“ uvažuje.

Nejlepším střelcem Vyškova v sezóně zatím je Bienvenue Kanakimana, jenž vstřelil čtyři góly. Sparta má nejlepšího zakončovatele ve Václavu Sejkovi s bilancí tří branek. „Bude důležitý důraz a držet se toho, jak jsme hráli doteď,“ očekává Simr.

Vyškovští fotbalisté se opět představí v Drnovicích, kde letos mají svůj zápasový domov. Dojmy z prostředí zatím panují skvělé. „Hlavně máme parádní diváckou atmosféru. Pravidelně chodí kolem tisícovky fanoušků, kteří jsou naprosto úžasní. Líbí se mi prostředí stadionu v Drnovicích a je pecka tam hrát,“ chválí Simr, který všechny opět zve na tribuny.

Osmé kolo F:NL se uskuteční v sobotu 18. září. V Drnovicích se bude začínat jako tradičně od 10.15. Utkání bude možné sledovat prostřednictvím online přenosu ZDE.

Více
Více
Více
Více