30. srpna 2022, Tadeáš Mima

Anglický týden startuje, Vyškov ho rozjede na Dukle

Do náročného programu naskakují fotbalisté Vyškova. V tomto týdnu je čekají hned dva zápasy, přičemž první z nich přichází už ve středu na venkovní půdě. Konkrétně zamíří svěřenci kouče Jana Trousila do Prahy, kde narazí na Duklu. Na mančaft, který v minulém kole zlomil nepříznivou bilanci zkraje nového ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

Dukla si rozhodně představovala lepší vstup do soutěže. Z úvodních čtyř duelů vyhrála pouze jednou, a to během uplynulého víkendu nad Slavií B. Předtím třikrát padla, pokaždé bez jediného vstřeleného gólu. Její tým se proto nachází až na čtrnácté pozici F:NL a Vyškov musí zabránit tomu, aby předchozí úspěch soupeře nebyl začátkem nějaké lepší série výsledků.

Vyškov se přitom nachází v opačné situaci. Sezónu otevřeli Jihomoravané ve velkém stylu, když bodovali čtyřikrát v řadě a drželi se na čele ligy. V sobotu však poprvé ztratili – doma jim sebrala dobře rozehraný zápas Líšeň a Vyškovští odešli s prázdnou. Stále jim ale patří krásné čtvrté místo tabulky, které by si rádi v hlavním městě bodově pojistili.

Pro hosty bude motivací navázat na předchozí venkovní úspěch, jenž se udál nedávno na hřišti Opavy. Vyškov tam ukončil svoji nepříznivou bilanci z venkovních hřišť, když mužstvo skoro rok čekalo na plný bodový zisk mimo svůj domovský pažit. Stále čerstvá zkušenost tak může dodat nové sebevědomí do boje.

Co se týče Vyškova, vepředu se může spoléhat na pořádnou palebnou sílu. Benny Kanakimana i Adama Fofana stihli v dosavadním průběhu F:NL vstřelit už tři góly, což je posunuje na dělené druhé místo tabulky kanonýrů. Z kádru Dukly by potom mohl být střelecky nebezpečný Lukáš Matějka, který v minulém utkání skóroval hned dvakrát.

Jak obstojí MFK v nevyzpytatelném venkovním souboji? Měření sil se uskuteční ve středu 31. srpna od 17.30 na pražskké Julisce.

Více
Více
Více
Více
×
Dnes v 10:30 | MUZ
AC Sparta Praha B
MFK Vyškov