29. července 2022, Tadeáš Mima

Jsme velmi ambiciózní, zní před startem sezóny z Vyškova

Těsně před startem nového ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se uskutečnila tisková konference MFK Vyškov. O novinkách do nové sezóny mluvil management klubu, který si postupně klade do nadcházejícího období vysoké ambice.

Na úvod setkání byla představena zbrusu nová klubová hymna, která se stane součástí domácích utkání. „Hymnu jsme připravili jako dárek pro všechny naše fanoušky,” vyzdvihl předseda správní rady Martin Chalupecký. Přehrát si ji můžete ZDE. Co se týče sportovních cílů, vzal si slovo samotný majitel klubu Kingsley Pungong.

„Na novou sezónu jsme připraveni a budeme konkurenceschopní. Jsme sice malý klub, ale jsme velmi ambiciózní a chceme hrát co nejvýše. Postupně se chceme dostat až do první ligy, a tato cesta začíná dnes,” zmínil majitel Vyškova. K plánům MFK se pochvalně vyjádřil i starosta města Karel Jurka. „Děkuji panu Kingsleymu, že vrátil místnímu fotbalu úroveň. Budu rád, když se zdejší fotbal posune podle nastíněných záměrů majitele klubu.”

Klíčový podle vedení bude vstup do soutěžního ročníku. Ten se uskuteční v sobotu 30. července od 10.15, kdy na stadion v Drnovicích přijede Chrudim. „Se startem prvního kola příprava nikoho nezajímá. Čeká nás druhá sezóna, jež bývá zpravidla těžší. Troufám si říct, že jsme připravenější, nicméně je to sport a velice tenká hranice mezi úspěchem a neúspěchem. Věřím však, že vstup zvládneme,” usoudil manažer Zbyněk Zbořil.

Mančaftu plně důvěřuje také hlavní kouč Jan Trousil. „Tým pracuje dobře a bude od začátku daleko připravenější než minule. Myslím si, že kluci jsou mentálně nachystáni a uvidíme, jak obstojí v ostré bitvě. Chceme ligovou premiéru zvládnout a udělat body,” pověděl Trousil. Podobně vidí rozpoložení Vyškova kapitán Michal Klesa, který ocenil, že se podařilo udržet kádr pohromadě.

„Pouze jsme sestavu doplňovali. Bylo to vidět i na hřišti při přátelských zápasech, což nám v sehranosti velice pomůže. Mám za sebou už asi třicátou přípravu, bolí mě to čím dál více, ale teď z toho budeme další půlrok žít. A teď chceme ukázat, co jsme natrénovali,” říkal Klesa odhodlaně. V letní přípravě nechyběla ani nová posila mužstva Tomáš Weber. „Prověřily nás kvalitní mančafty a celkem jsme obstáli. Rozhodne se startem soutěže v sobotu,” dodal.

Více
Více
Více
Více
×
Dnes v 10:30 | MUZ
AC Sparta Praha B
MFK Vyškov