17. července 2022, Tadeáš Mima

Příprava Vyškova se blíží ke svému konci, co tým ještě čeká?

Přípravné období před novým ročníkem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY míří do svého finiše. Za necelé dva týdny čeká Vyškov první ligový zápas v nové sezóně. Jak prozatím probíhá příprava a co ještě hráče MFK čeká?

Přípravu zahájil Vyškov 14. června a v prvním přípravném duelu ho čekala slovenská Skalica. Duel hraný v Březí u Mikulova přinesl dvě branky, po jedné na obou stranách. Druhý přípravný souboj odehrál Vyškov v Morkovicích, kde v rámci oslav tamního klubu hostoval v exhibičním zápase. I to byl důvod uvolněné atmosféry a vysokého vítězství 10:1.

První opravdu vážná prověrka přišla ve Slatinicích, kde 29. června narazil Vyškov na ligovou Sigmu Olomouc. Vyškov v utkání hned třikrát vedl, a jelikož Sigma dokázala dostat míč za gólmany Vyškova jen dvakrát, znamenalo to vítězství 3:2.

Další střetnutí s ligovými mančafty už výsledkově tak povedená ovšem nebyla. Ve Zlíně prohrál Vyškov 0:3 a se Slováckem na Širůchu 0:2. Nutno však podotknout, že vzhledem k širokému kádru, ze kterého trenérský štáb vybíral ideální adepty na ligovou soupisku, nelze brát výsledky příliš vážně.

Prozatím posledním utkáním přípravy bylo střetnutí s Uničovem, v němž Vyškov vstřelil dvě branky a zvítězil 2:1. A co čeká MFK v následujících dnech? Kromě pokračujicí letní přípravy na tréninkových kolbištích se svěřenci dua Trousil–Mazura musejí nachystat i na dva přátelské zápasy.

Ve středu 20. července je ve Zbýšově čeká souboj s čerstvě třetiligovým Hodonínem a v sobotu 23. července zamíří do Slavkova, kde proběhne generálka na F:NL s 1.SC Znojmo FK.

Více
Více
Více
Více
×
Dnes v 10:30 | MUZ
AC Sparta Praha B
MFK Vyškov