14. července 2022, Kryštof Severa

Otázka brankářů vyřešena, ze Slavie bude ve Vyškově hostovat Antonín Kinský, tým také posiluje univerzál Adama Fofana

Obsazení klíčového postu pro sezónu 2022/2023 je jasné. Branku Vyškova bude v nové sezóně hájit již avizovaný Filip Jícha a navíc se podařilo dojednat i pokračování Antonína Kinského z pražské Slavie. Kinský tak může navázat na působení z jarní části loňské sezóny a navíc doplní svého spoluhráče Františka Matyse, jehož působení ve Vyškově bylo jasné už dříve.

Dva týdny před startem soutěže dostává kádr Vyškova jasnější podobu. Jasno už je minimálně na postu brankáře, který bude tvořit duo Antonín Kinský - Filip Jícha. „Jsem rád, že ve Vyškově můžu pokračovat další půlrok. S trenéry jsme na tom byli předběžně domluveni už od konce minule sezony, takže jsem nad ničím jiným ani neuvažoval. Myslím si, ze zůstat a získávat zkušenosti ve 2. lize je pro mě v mém věku idealní varianta,“ řekl Kinský ke svému setrvání v dresu Vyškova. „Poznal jsem tu kluky a v průběhu sezóny jsme se na hřišti sehráli, osobně z toho mám dobrý pocit a věřím, že nadcházející ročník bude ještě úspěšnější,“ uzavřel člen mládežnických reprezentací.

Dalším, kdo bude v podzimní části oblékat dres „bílého baletu“, je Adama Fofana. Jmenovec bývalého obránce Vyškova uspěl na letní zkoušce a vybojoval si pokračování svého působení. Univerzál z Pobřeží slonoviny působil od roku 2019 v dánském Vejle BK, ze kterého si odskočil na část sezóny do Finska, kde za Helsinky odehrál 19 zápasů v tamní nejvyšší soutěži.

Více
Více
Více
Více
×
Dnes v 10:30 | MUZ
AC Sparta Praha B
MFK Vyškov