13. května 2022, Kryštof Severa

Poslední duel sezóny je zde, do Drnovic míří Dukla Praha

Poslední zápas letošní sezóny FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY je zde. Vyškovské fotbalisty čeká v rámci 30. kola F:NL devátý tým tabulky a zároveň i historicky první soupeř Vyškova v profesionálních soutěžích - FK Dukla Praha.

Vyškov v posledním domácím zápase s Jihlavou dokázal zvítězit a zajistit si záchranu v soutěži. To Dukla už má záchranu jistou poměrně dlouho, nicméně spíše než na litý boj se mohou diváci těšit na uvolněný fotbal. Jak už bylo řečeno, Dukle patří devátá příčka, kterou si zasloužila za deset výher a osm remíz. V devětadvaceti duelech nasázeli „vojáci” 39 branek, tedy o tři méně než Vyškov. Co se týče inkasovaných gólů, tam je situace obdobná. Vyškov inkasoval 43 branek a Dukla 40.

Nejlepším střelcem Dukly je aktuálně Daniel Souček, který v jednadvaceti zápasech nastřílel pět tref. Stejný počet gólů nasázel i Lukáš Buchvaldek, který na pět branek potřeboval o sedm zápasů více. Jedničkou Dukly je Filip Rada, který nastoupil do dvaadvaceti zápasů, ale na jaře dostal hodně prostoru i Michal Reichl, který odchytal sedm utkání.

Na straně Vyškova je jednoznačným lídrem Ondřej Vintr, který se zapsal do listiny střelců už desetkrát a patří mu osmá pozice v tabulce střelců celé soutěže. Vintr je i zároveň nejtrestanějším hráčem Vyškova, neboť si vykoledoval krásných deset žlutých karet. V brance se na jaře prezentuje nejčastěji Antonín Kinský, ale v posledním zápase dostal prostor i Štěpán Spurný.

Rozhodčím sobotního duelu bude Filip Kotala a na čarách mu budou zdatně sekundovat Radim Dresler a Karel Mikeska. Delegátem utkání je Ludvík Urbanec a roli svazového delegáta si střihne Antonín Kordula.

Přijďte si zpestřit sobotní odpoledne fotbalem a pojďte se rozloučit se sezónou. Zápas začíná v Drnovicích v 17:30. Na pokladnách krom slosovatelného programu najdete i plakát s týmovou fotkou.

Více
Více
Více
Více
×
Dnes v 10:30 | MUZ
AC Sparta Praha B
MFK Vyškov