6. května 2022, Tadeáš Mima

Bude se slavit záchrana Vyškova? Rozhodnout může duel s Jihlavou

Naprosto klíčový souboj čeká na fotbalisty Vyškova. V domácím prostředí narazí na Jihlavu, proti níž mohou potvrdit udržení ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE. Pokud přijde výhra domácích, MFK se už nemusí na nikoho ohlížet.

Při pohledu na tabulku je jasné, že Vyškov má situaci pevně pod kontrolou. Do konce soutěže zbývají tři kola, přičemž svěřenci trenéra Jana Trousila hájí náskok šesti bodů na sestupové příčky. V celkovém pořadí jim to stačí na dvanácté místo se stejným bodovým ziskem, jaký má třináctá Chrudim.

Rozhodující pro Jihomoravany je, aby se vyhnuli spodním dvěma pozicím, které znamenají pád o ligu níže. Přitom zatím zůstává otazníkem, kdo skončí předposlední a přidá se k již sestupujícímu Žižkovu. Černého Petra aktuálně drží Ústí, jež má na nejbližšího soupeře v podobě Třince manko pěti bodů.

Vyškov se však nechce ohlížet za sebe – naopak moc dobře ví, že si záchranu musí vykopat sám. A to se může stát právě proti Jihlavě, která je ovšem sedmá v tabulce a z předchozích tří duelů ani jednou neprohrála. Formu tedy má poměrně slibnou a MFK bude muset zamakat, aby dosáhl na úspěch.

„Myslím si, že mohu mluvit za celou kabinu, že se na zápas těšíme a vydáme ze sebe maximum, abychom dosáhli těch nejdůležitějších tří bodů v sezóně,” burcuje vyškovský Filip Štěpánek. Vzhledem k lepší vzájemné bilanci s patnáctým Ústím stačí nad Vysočinou vyhrát a záchrana je doma. S touto variantou Vyškov počítá a chce ji vybojovat, aby měl klidný závěr ročníku.

Teoreticky by udržení znamenala i remíza, ale pouze ve chvíli, kdyby Severočeši hráli v sobotním utkání s Chrudimí nerozhodně, nebo by padli. Porážka by tak Vyškovu stačila jenom v případě prohry Ústí.

Podle Štěpánka rozhodne, jestli bude obrana Vyškova držet jako naposledy v Chrudimi, kde utkání dopadlo 0:0. „Zároveň bude důležité, aby to tam klukům padalo a diváci viděli nějaké góly,” doufá. Dá se předpokládat bitva nahoru dolů, v níž má Vyškov Jihlavě co vracet.

Podzimní souboj zvládla Jihlava těsným výsledkem 1:0, když rozhodl hned zkraje zápasu Filip Vedral. Tentokrát ale půjde Vyškov na hřiště s ještě větším odhodláním a touhou po bodech. „Věřím, že to zvládneme a budeme slavit záchranu. Žádáme fanoušky o pořádnou kulisu, která nám k tomu velmi pomůže!” povzbuzuje Štěpánek.

Bude se o víkendu slavit setrvání ve druhé nejvyšší soutěži? Dorazte k velkému měření sil i vy! Hraje se v sobotu 7. května od 10.15 na fotbalovém stadionu v Drnovicích.

Více
Více
Více
Více
×
Dnes v 10:30 | MUZ
AC Sparta Praha B
MFK Vyškov