1. května 2022, Tadeáš Mima

Těší mě, že důležité zápasy zvládáme, říká Trousil po remíze v Chrudimi

Další klíčový souboj FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mají za sebou vyškovští fotbalisté, a mohou být spokojeni. V Chrudimi udrželi čisté konto a uhráli důležitou remízu 0:0, což ocenil i trenér Jan Trousil. „Máme 31 bodů, což bychom před začátkem ročníku asi viděli jako dostačující pro záchranu. Zatím to tak není, jsem však rád, že důležité souboje zvládáme,” konstatoval kouč Vyškova.

Honzo, panuje spokojenost s remízou v Chrudimi?
Věděli jsme, že jdeme do utkání o šest bodů. Doma jsme Chrudim porazili a jeli jsme ven s tím, že nesmíme prohrát, aby se na nás nedotáhla. Úkol jsme splnili remízou 0:0 a konečně jsme uhráli vzadu nulu. Musím však říct, že už poslední čtyři zápasy jsou v defenzivě velmi dobře organizované a soupeři si šance nevytvářejí. Trochu nás mrzí finální fáze, kde míváme řešitelné situace, aby byl protivník pod větším tlakem.

Jak jste viděl průběh utkání?
Zápas byl vyrovnaný od začátku do konce. Chrudim nás pět minut z úvodu zaskočila aktivitou, tam to bylo špatné a vyvrcholilo gólem z ofsajdu. Potom se ovšem situace zklidnila a duel byl vyrovnaný. Ve druhé půli jsme měli asi největší příležitost utkání, ale Flodr fantasticky chytil. Proto zasloužená remíza 0:0 a jedeme dál. Máme týden, aby si kluci odfrkli a připravili se na další sobotu na Jihlavu.

Kde vidíte příčinu vaší neproduktivity?
Že jsme strašně zbrklí v koncovce. Ten, kdo se do šancí dostává, prostě v tu chvíli nezachová chladnou hlavu. Třeba tentokrát byla ta nadějná situace řešena velmi dobře, jenže tam skvěle zasáhl gólman Chrudimi. Takže proti tomu nemohu nic říct, ale objevovalo se strašně moc chyb v předfinální fázi. Dostali jsme se dobře před vápno, ovšem namísto střely jsme hledali nějakou fantastickou přihrávku. Trošičku problém je také v tom, že co si Ondra (Vintr, pozn. red.) udělal problém s lýtkem proti Příbrami, pořád ho potíže provázejí a snažíme se ho dát do kupy, aby vždy vydržel aspoň padesát šedesát minut. Zkrátka ve své top formě teď není, a proto akce řeší jinak. Chce raději dávat přihrávky a nehrne se do situací jeden na jednoho. A to nám potom chybí.

Co říkáte na rozpoložení hráčů s blížícím se závěrem ročníku?
Je vidět, že kluci už asi v hlavách mají, že se blíží konec sezóny a všechny zápasy jsou o šest bodů. Na některých tedy je znát, že jsou zataženější a nechodí tolik dopředu jako dříve, kdy jsme doplňovali vápno v pěti šesti lidech. Teď tam jdou dva nebo tři, protože mají strach, abychom nedostali branku. Někteří to v hlavách přehodili a budeme se snažit, abychom se na Jihlavu nachystali, a uvidíme. Máme 31 bodů, což bychom před začátkem ročníku asi viděli jako dostačující pro záchranu. Zatím to tak není, jsem však rád, že důležité souboje zvládáme. Prakticky jediný výsledek, který nám zatím nejde do krámu za jarní kola, je domácí prohra s Příbramí, jelikož to byl také remízový zápas, ale nezvládli jsme ho kvůli inkasované penaltě. Kluci teď vydechnou, dostanou dva dny volna a od úterka se chystáme na Jihlavu.

Nezvykle už po půlhodině hry přišlo střídání a nasadili jste Davida Moučku. Zvedla se s ním hra?
Šel za devatenáctiletého Barnyho (Lacíka, pozn. red.), jenž odehrál výborně osm devět kol. Úplně se mu nevyvedl duel se Zbrojovkou, kde samozřejmě byla trochu přemotivovanost kvůli tomu, že přicházel právě z Brna. Teď odehrál velmi dobrou bitvu doma s Vlašimí, nicméně teď s Chrudimí nám úplně nefungovala levá strana. Tam jsem byl nespokojený a Barny měl pár zbytečných ztrát – nedostal se do hry tak, jak jsme potřebovali. Proto jsme jenom přesunuli ty řady, že Klesa šel zpátky na kraj a David Moučka na podhrot. Potom si myslím, že se hra vyrovnala a souboj spěl k remíze 0:0.

Ve druhém poločase šel na hrot Dani Lual. Splnil úkol, jenž jste od něj očekával?
Dani absolvoval nějakých třicet minut. Hraje velmi dobře s balónem, kvůli svému somatotypu má však trochu problém se souboji. Nemá takovou muskulaturu, takže když se postavil chrudimským stoperům, bylo jasné, že musíme jít více do rychlosti než do soubojů, protože by je prohrával. Ale vždy těch dvacet až třicet minut se snaží na maximum využít. Tentokrát měl tu největší šanci on, podržel míč a byl ve správných místech. Některé dovednosti má velmi dobré, na jiných zase musíme více pracovat. Na druhou stranu je s námi měsíc a půl, takže už se s mužstvem docela sžil. Každopádně nám chybí klasický zabiják, jenž by to na hrotu podržel a akci nám rozjel. Třeba Chrudim má z Hradce Firbachera, který je velmi kvalitní, ale klobouk dolů před našimi obránci, jak si s ním poradili a nepustili ho do žádné šance. To je pro nás super.

Více
Více
Více
Více
×
Dnes v 10:30 | MUZ
AC Sparta Praha B
MFK Vyškov