29. dubna 2022, Kryštof Severa

Důležitý sobotní zápas: Vyškov míří na hřiště Chrudimi

Už šest kol čekají svěřenci Jana Trousila na vítězství ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE a rádi by tuto bilanci přerušili v sobotu dopoledne na východě Čech. V souboji dvou tabulkových sousedů půjde opravdu o hodně. Utkání 27. kola startuje v 10:15.

Nabitý dubnový program začal Vyškov skvěle, když doma přehrál Žižkov, od té doby však na vítězství čeká a v následujících šesti zápasech zaznamenal pouze tři body za remízy v Prostějově, Ústí nad Labem a naposledy ve středu doma ve vypjatém souboji s druhou Vlašimí. V něm sahali Vyškovští po třech bodech, ale nebylo jim i kvůli výrokům zvláštním sudích přáno.

V tabulce je tak nyní Vyškov až na 12. místě se ziskem 30 bodů, na sestupové příčky má náskok bodů pět. Vzhledem k bodové nahuštěnosti dolních pater se v závěrečných čtyřech kolech bude počítat každý bod. Chrudim je v tabulce na 13. místě se 27 body, ale má jeden zápas k dobru, a tak je jasné, o co v sobotní bitvě na stadionu Za Vodojemem půjde.

Východočeši po nepovedeném podzimu obměnili v zimě svůj kádr a také se dočkali nového trenéra. Chrudim má na jaře parádní formu, když získala už celkem 17 bodů a pouze jednou jedinkrát prohrála. I díky tomu se výrazně přiblížila záchraně a v sobotu bude chtít udělat další důležitý krok.

“Chrudim je soupeř, který se zvedl. Obměnila kádr, přišli noví hráči, nový trenér a na jaře se chytili. Poctivě se připravíme, abychom tam byli úspěšní a odpoutali se od čtyř pronásledovatelů, kteří jsou za námi,” říká před sobotním utkáním Jan Trousil.

Více
Více
Více
Více
×
Dnes v 10:30 | MUZ
AC Sparta Praha B
MFK Vyškov