28. dubna 2022, Tadeáš Mima

Vintr: Výkon Vlašimi? Vůbec neukázala svoji kvalitu

Emoce neskrýval po zápase s fotbalisty Vlašimi Ondřej Vintr, jenž se uvedl gólem po návratu do sestavy Vyškova. Jak se vyjádřil k situaci v tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY i výkonu rozhodčích, kteří remízový souboj řídili?

Jak hodnotíte utkání s Vlašimí?
Myslím si, že v prvním poločase jsme byli jasně lepší. Vlašim si v podstatě nic nevytvořila. My si tvořili šanci za šancí, mačkali jsme soupeře a hráli jsme, co jsme chtěli. První půle nám vyšla na výbornou, už delší dobu však máme problém se vstupy do druhé půlky. Na Spartě nás to stálo zápas, v minulém kole taktéž. A tentokrát to bylo stejné. Vlašim vůbec neukázala, že je na druhém místě zaslouženě. Vůbec nepředvedla svoji kvalitu.

Vrátil jste se po zranění vstřeleným gólem. Co na to říkáte?
Do zápasů chodím s tím, že je chci rozhodovat. Dávat góly. Chci pomáhat klukům tím, že z role útočníka budu plnit své úkoly a skórovat. Každému pomůže, když dá branku a vylepší si sebevědomí.

Jak se vůbec cítíte po zranění?
Úplně stoprocentní nejsem. Mám za sebou čtrnáct dnů pauzu, přičemž ještě nezvládám jezdit nahoru dolů.

V tabulce F:NL se nacházíte čtyři kola před koncem na dvanácté příčce. Jak situaci vidíte?
Posouváme se zápas od zápasu. Snažíme se odskočit Ústí, nicméně stále se držíme jen na pětibodovém rozdílu. Nedaří se nám výrazněji utéct, měli jsme mít o několik bodů více. A musíme v závěrečných duelech pořádně zabrat a vynutit si to, že poslední dvě kola už budeme v klidu a zahrajeme si pořádný fotbal.

Jak se díváte na rozhodčí a jimi nastavený metr?
Od té doby, co hrajeme druhou ligu, nás pořádně odpískala jen paní Adámková. To, co k nám jezdí, jsou šoumeni. Nemají kvalitu a jsou to kluci, kteří mají pískat krajský přebor. Cpou je sem, aby se posouvali a nabírali zkušenost. Rozhodčí nejsou, máme deset ligových rozhodčích. Více ne. Penaltu jsem viděl ze hřiště a v mých očích se taková situace nepíská. Zbytečně to rozdráždí lidí, rozhodčí si za svým rozhodnutím nestojí. Nechodí do zápasů suverénně, jako třeba paní Adámková nebo pan Franěk.

Více
Více
Více
Více
×
Dnes v 10:30 | MUZ
AC Sparta Praha B
MFK Vyškov