28. dubna 2022, Redakce

Jan Trousil: Vlašim neměla jedinou loženou šanci. Rozhodčí? Neumím si to vysvětlit…

Po utkání s druhým týmem tabulky na něm bylo vidět velké rozčarování. Vyškov sice proti Vlašimi vybojoval cenný bod, trenér Jan Trousil však moc dobře věděl, že si jeho svěřenci zasloužili vyhrát. Osud duelu výrazně ovlivnily výroky sudích…

Před utkáním s Vlašimí byste asi bod brali, ale vzhledem k průběhu je to asi ztráta, že?
Vlašim řadím úplně nejvýš, k těm top mančaftům druhé ligy. Kombinačně jsou výborní. My jsme se na to připravovali a myslím si, že první poločas jsme je zaskočili aktivní hrou. Hned od začátku jsme si vytvářeli šance. Pak jsme dali krásný gól. Potom, pro mě jednoznačně, tam byla penalta na Benyho, který sbíhal z křídla na balón a ten šel pod sebe na malé vápno. Jasné přistrčení, rozhodčí nereagoval.

Vypracovali jsme si další situace, kdy nejdřív Beny si krásně vypracoval šanci a Vágner to fantasticky vytáhl ze šibenice. Samozřejmě nejvíc mě mrzí ta poslední situace, kdy před koncem prvního poločasu kluci fantasticky rozehráli standardní situace a Štěpec zakončoval hlavičkou - už to měl být gól. Odrazilo se to před něj do prázdné brány a na brankové čáře se to tam nějak zázračně nedostalo do branky. Tam jsme měli jít do vedení 2:0.

A druhá půle?
Druhý poločas Vlašim začala víc tlačit, měla víc střed pole, ale do šancí se nedostávala. Potom… Ač nikdy se nevyjadřuju k výkonu rozhodčího, tak po tom, co jsem zhlédl ty dvě situace, které zápas prakticky rozhodly. Co pan rozhodčí odpískal za penaltu pro Vlašim, je neskutečné. Jejich hráč jde s naším, oba dva jdou po balónu, jejich hráč zakopne o našeho a ještě ho zfauluje a rozhodčí nesmyslně odpíská penaltu. Vlašim srovnala a narostla jí křídla a cením si toho, jak to kluci zvládli.

A potom ta poslední situace, kdy kolem 80. minuty šel Beny jeden na jednoho a dostal se před stopera, který následně trefil s balónem obě jeho nohy. Beny následně musel střídat. Rozhodčí za mě znovu nepochopitelně, - jak hlavní, tak pomezní - z toho alibisticky utekli, že trefil balón. Ale znova říkám, že po zhlédnutí těchto záběrů jednoznačně pro to omluvu nemám a vůbec nerozumím tomu, jak takovým způsobem může rozhodčí řídit druholigový zápas.

S individuálními výkony hráčů ale musíte být v celkovém měřítku spokojen.
Myslím si, že kluci se s tím vypořádali perfektně. Nenechali jsme protihráče, aby v zakončení měli vyloženou šanci. Oni dali gól jen z penalty, jinak ložená šance tam nebyla. Ale byli hrozně nepříjemní v té rotaci a v tom, jakým způsobem Jurásek, Rigo, Zinhasovič působili ve středu hry. Ne nadarmo jsou ve Slavii a budou klepat na dveře ligových mančaftů, tak jak to měli už teď po podzimu, kdy jim někteří kluci zase odcházeli. Jsou tam výborní hráči, a proto jsou druzí ve druhé lize a ne náhodou hrají nejhezčí fotbal. Ale znovu říkám - naši kluci se s tím vypořádali velmi dobře a prostě mě mrzí, že takovým způsobem si tady od nás odvezou bod. Kdyby dali góly normální, tak nic neřeknu, ale toto mě prostě vůči klukům hrozně mrzí a neumím si to vysvětlit, proč takovým způsobem do toho rozhodčí zasáhne.

Jak na tom Beny je a jak to vypadá s dalšími zraněnými?
Nohu má po zásahu soupeře nateklou, proto střídal, takže uvidíme, jak to s ním bude v sobotu. Máme na to dva dny, čtvrtek, pátek. Ve čtvrtek jdeme na regenerační a v pátek už odjíždíme do Chrudimi. Uvidíme, jak jsou kluci pokopaní a podle toho uděláme sestavu. Nad Benym tedy zatím otazník. Na druhou stranu už trénuje Jarda Srubek a doufám, že další týden na Jihlavu už budeme všichni. Nikdo není v karetním ohrožení, takže vybereme ty nejlepší, co budou v tréninku nejlépe vypadat.

Více
Více
Více
Více
×
Dnes v 10:30 | MUZ
AC Sparta Praha B
MFK Vyškov