26. dubna 2022, Kryštof Severa

Druhý tým tabulky míří do Drnovic. Oplatí Vyškov Vlašimi podzimní porážku?

Po prvním týmu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se do Drnovic podívá i další tým z čela tabulky. Tentokrát se na drnovickém pažitu představí druhý celek tabulky FC Sellier & Bellot Vlašim. Duel šestadvacátého kola začíná ve středu v 17:00.

Vyškov má za sebou těžký víkendový duel s brněnskou Zbrojovkou a už po třech dnech odpočinku musí zapnout zpět do zápasového módu. Svěřence Jana Trousila nečeká nic jednoduchého, neboť se do Drnovic podívá Vlašim, která se ziskem 45 bodů drží druhou příčku v tabulce.

Vlašimští se netají spoluprací s pražskou Slavií a na jejím kádru je to znát. V bráně působí Matyáš Vágner, který za sebou má už i start v Lize mistrů, v obraně najdeme jednadvacetiletého Michala Hoška a v útočné fázi třeba Matěje Juráska.

Vlašim pod vedením Martina Hyského získala 45 bodů, což je řadí na druhou pozici ve druhé lize. Tyto body získala Vlašim za 14 výher a tři remízy. V posledním zápase se Vlašim potkala s Ústím nad Labem, tedy týmem, který je silně namočen v záchranářských bojích. Vlašimští neponechali nic náhodě a zvítězili 3:0, čímž stále živí naději na první pozici v tabulce a zároveň Ústí výrazně zkomplikovali boje o udržení.

Nejlepším střelcem Vlašimi je Jan Suchan společně s Tomášem Zlatohlávkem. Oba se prosadili už sedmkrát. V brance středečního soupeře Vyškova se střídají Matyáš Vágner s Josefem Řehákem. Prvně jmenovaný odchytal 15 duelů, Řehák o čtyři zápasy méně.

O tom, že to bude pro Vyškov nesmírně těžký duel ví své i trenér Jan Trousil. „Ve středu máme Vlašim a potom jedeme do Chrudimi, která je na tom podobně jako my. Tyto zápasy budou pro mladé kluky prubířským kamenem,“ řekl na tiskové konferenci po zápase se Zbrojovkou. „Nebude to o fotbalu, ale o hlavách. Prakticky nikdo z našich borců nebyl zvyklý hrát o záchranu. Většina tady s námi hrála pořád nahoře ve třetí lize a další přišli z ligových mančaftů, které neměly problémy se záchranou. Jde o to s nimi pracovat, co se týče hlav, aby nespadli do toho, že přestanou hrát fotbal a budou jen chtít bránit a nakopávat balóny. To není náš styl fotbalu, ani ho neumíme a bylo by to velice špatně,“ dodal Trousil.

Zápas šestadvacátého kola začíná v Drnovicích v 17:00. Pokladny se otevřou v 16:30 a na zápas můžete využít i kyvadlové dopravy z Vyškova. Odjezdy od gymnázia jsou plánovány na 16:00 a 16:30. Další zastávky kyvadlové dopravy jsou plánovány u vlakového nádraží a také u nemocnice.

Více
Více
Více
Více
×
Dnes v 10:30 | MUZ
AC Sparta Praha B
MFK Vyškov