12. dubna 2022, Tadeáš Mima

Další dílek domácí neporazitelnosti? Vyškov prověří Příbram

Další z klíčových zápasů jara se blíží. Ve 23. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se poperou o vítězství fotbalisté Vyškova, na jejichž hřišti naskočí exligová Příbram. Na podzim Jihomoravané drtivě vyhráli, teď se však dá očekávat pořádně tuhá bitva.

Co se týče momentální formy, o něco lépe na tom je vyškovský mančaft. V minulém utkání sice podlehl favorizované Spartě B, předtím ovšem posbíral řadu důležitých bodů. Svěřenci kouče Jana Trousila porazili například Žižkov, Varnsdorf nebo remizovali s Prostějovem.

Dosavadní výsledky znamenají pro Vyškov devátou příčku soutěže. Umístění ale potřebují obhájit proti soupeři, jenž se nachází pouze čtyři body pod nimi. A tím je Příbram na dvanácté pozici. „Příbram jsem sledoval v předchozích třech zápasech, kdy hráli na Zbrojovce, doma s Ústím a na Dukle. Nutno říct, že jejich tým šel nahoru a hraje velmi dobře,” oceňuje Trousil.

Pro Vyškov může být inspirací vzájemné utkání z podzimu, jež dopadlo jasně 4:1. Žádné snadné střetnutí však tentokrát nelze očekávat ani náhodou. Trenér Vyškova vyzdvihl příbramskou defenzivu i fakt, že Středočeši jsou nebezpeční vepředu.

„V ofenzivě začal hrát Wágner doplňovaný velice dobrými hráči, kteří byli neznámí, ale začali se prosazovat. Kvalitní je Gembický – sice menší hráč, nicméně velmi pohyblivý. Dále třeba Vilotič na levém beku, který dal už pět gólů,” zmiňuje Trousil. Příbrami to tak podle něj aktuálně docela šlape.
Na jihomoravském kádru tedy je, aby se na duel stoprocentně připravil. Byť je pravda, že ho poznamenají karetní tresty. „Ztrátami jsou Barny Lacík, který má velkou fazónu, a Lukáš Lahodný, pro nás moc důležitý hráč do středu hřiště. Přesto se s tím vypořádáme a nachystáme se na ně,” nepochybuje vyškovský kouč. Mužstvo udělá všechno, aby tři body zůstaly doma.
Domácí stadion v Drnovicích přitom na jaře zatím nikdo nedobyl. Vyškov doma nastoupil třikrát a pokaždé vyhrál. „Je pro nás dobré, že jsme zvládli domácí zápasy s těžkými soupeři. Teď čeká tým, jenž je od nás čtyři body a bude se chtít za každou cenu dotáhnout. Právě tomu musíme zabránit,” burcuje Trousil.
„Věřím, že přijdou i lidi a pomohou nám, abychom následně jeli v klidu do Ústí a připravili se na další domácí souboj se Zbrojovkou,” doplňuje lodivod Vyškova. Jak jeho celek obstojí, se ukáže ve středu 13. dubna od 16.30 na drnovickém stadionu.
Více
Více
Více
Více