9. dubna 2022, Kryštof Severa

Směr Praha! Vyškov v neděli vyzve béčko Sparty

Anglický týden fotbalistů Vyškova končí a na jeho závěr změří svěřenci Jana Trousila síly s B-týmem pražské Sparty, kterému mají po podzimním vzájemném souboji co oplácet. Utkání 22. kola F:NL na hřišti pražské celku startuje v neděli v 10:30.

S posledním hracím týdnem mohou být fotbalisté Vyškova spokojeni. Po sobotní domácí výhře nad Žižkovem, kterou v závěru trefil Lukáš Lahodný, bodoval nováček soutěže i v úterním derby na hřišti nedalekého Prostějova. V utkání sice prohrával, pak však díky trefě Klesy a premiérové brance Luala nebyl daleko ani od výhry, tu však v závěru odmítl domácí Schaffartzik, a tak si oba celky dělily po bodu za remízu 2:2.

V součtu se tak Vyškov nachází v tabulce na osmém místě se ziskem 28 bodů a v klidném středu tabulky se rád udržel až do konce sezóny. „Jaro zatím hodnotím velmi pozitivně. Myslím si, že naše parta je velmi dobrá a tím pádem se nám i dobře hraje na hřišti. Snad nám to vydrží až do konce sezóny,“ říká záložník Barnabáš Lacík, který do Vyškova přišel ze Zbrojovky Brno.

V neděli však čeká Vyškov těžký oříšek v podobě utkání na hřišti béčka Sparty. To prožívá skvělou sezónu, v úvodu se dokonce drželo kolem čela tabulky a v současné době stále okupuje příčky, díky nimž může zabojovat o účast v baráži. Konkrétně se Pražané nacházejí na 5. místě se ziskem 35 bodů, na třetí Líšeň jim chybí tři body. Co se zápasové formy týče, tak na jaře má Sparta bilanci dvou výher, jedné remízy a dvou porážka. Jedna z nich přišla právě v úterý v dohrávce na hřišti Táborska, kde celek z hlavního města padl 0:1.

Vyškov bude mít v neděli o motivaci postaráno, svému soupeři bude chtít oplatit zářijovou porážku 2:3 v Drnovicích. Za domácí barvy se prosadili Kanakimana a Ondřej Vintr, za hosty dvakrát skóroval Martin Minčev, který už nyní hraje za áčko Sparty.

A jak vidí zítřejší duel Barnabáš Lacík? „Na zápas se moc těším. Bude to těžký zápas, ale já věřím, že jsme dobře připraveni a že si z Prahy dovezeme nějaké body,“ říká.

Více
Více
Více
Více