4. dubna 2022, Redakce

Přijde třetí výhra v řadě? V dohrávce zavítá Vyškov do Prostějova

Tři dny po domácí ubojované výhře nad Žižkovem čeká svěřence Jana Trousila derby na hřišti nedalekého Prostějova. V podzimním souboji uspěl Vyškov vysoko 4:0, zvládne i jarní odvetu? Souboj na hřišti 25 kilometrů vzdáleného soupeře startuje na stadionu Za místním nádražím v úterý 5.4. v 16:30.

Vyškov má zatím na jaře důvod ke spokojenosti. V tabulce je na osmém místě s celkovým ziskem 27 bodů. Z pěti jarních utkání třikrát vyhrál, ztratil pouze v Líšni, kde padl 0:2, a v Táborsku po remíze 1:1. Naposledy zvládli vyškovští fotbalisté sobotní domácí duel proti Žižkovu, které zlomili gólem v závěru a po výhře 2:1 udrželi jarní domácí neporazitelnost.

Hrdinou duelu se stal záložník Lukáš Lahodný, jehož tečovaná rána v 86. minutě zapadla k tyči a přinesla jeho mužstvu vydřené tři body. Teď už se však nejen on, ale celý tým soustředí na úterý a souboj s Prostějovem. „Čeká nás derby, takže očekávám jako vždy bojovný a vyrovnaný zápas,“ říká Lahodný.

Prostějov měl za sebou hodně povedenou podzimní část, po níž se držel kolem barážových příček, na jaře však zatím strádá. Ve čtyřech utkáních si nepřipsal ani bod, pouze jednou skóroval, a tak se v tabulce propadl až právě za Vyškov, na nějž ztrácí jeden bod. Po odchodu opor v podobě útočníka Filipa Žáka či brankáře Filipa Muchy zatím Hanáci marně hledají formu.

Proti Vyškovu ale budou mít o motivaci určitě postaráno. Jednak se jedná o derby dvou nedaleko vzdálených týmů a spousta hráčů se osobně zná, další motivací je pak odveta za podzimní výsledek, kdy Vyškov vyhrál v Drnovicích vysoko 4:0. „Důležité bude pokračovat v nasazení a proměňování šancí, což nám přineslo dobrý vstup do jara,“ dodává závěrem před úterní bitvou vyškovský Lukáš Lahodný.

Více
Více
Více
Více