1. dubna 2022, Tadeáš Mima

Utkání o důležité body, Vyškov hostí poslední tým soutěže

S momentálně nejhorším mančaftem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se v sobotu dopoledne poperou fotbalisté Vyškova. Na jejich domovskou půdo do Drnovic přijede Viktoria Žižkov, která na jaře stále čeká na vítězství. Jihomoravané si navíc uvědomují, o jak moc důležitou bitvu jde.

Vyškov zatím prochází jarem poměrně obstojně, což ukázal i v posledním kole před reprezentační pauzou. Doma si poradil 2:0 s Varnsdorfem, jemuž nepovolil ani jednu střelu na bránu. Předtím ještě přišly body po remíze v Táborsku a domácím úspěchu nad Opavou.

Svěřencům kouče Jana Trousila proto patří klidná devátá příčka ligy, kterou si chtějí ještě upevnit. Jestliže by opět nezaváhali, mohli by v případě zaváhání ostatních týmů jít až na sedmou pozici F:NL.

Zato bilance Žižkova je o poznání horší. Na jaře dosud dvakrát padl a minule urval aspoň remízu 0:0 v Ústí nad Labem. V součtu to znamená, že se tradiční Viktorka nachází na úplném dnu soutěže a potřebuje zabrat, aby se vyhnula sestupovým starostem. Patnáctá Chrudim na ni přitom má slibný náskok čtyř bodů.

„Pro nás jde o hodně důležitý zápas. Kdybychom vyhráli a dostali se na 27 bodů, byl by to velký krok směrem k záchraně,” uvědomuje si krajní bek Vyškova Pavol Ilko. Žižkov by navíc zůstal na spodku tabulky, což MFK dozajista vyhovuje.

Zrovna pro Ilka půjde o trochu speciální mač. Potká se totiž s některými fotbalisty, po jejichž boku nastupoval v uplynulém ročníku ještě za FK Blansko. „S bývalými spoluhráči se určitě rád uvidím a prohodím pár slov,” ujišťuje. Mezi známými tvářemi nechybí ani trenér hostů Martin Pulpit, který převzal mužstvo během podzimu.

Vyškov se pokusí navázat na vzájemnou bitvu z podzimu, kterou ovládl venku 4:1. Tehdy se trefil mimo jiné i Benny Kanakimana, jenž se vrací do klubu po delší odmlce kvůli zařizování víz. Už teď je však jasné, že nejen duel s Viktorii, ale i nadcházející týdny budou pro Jihomoravany velkou zkouškou.

„Duben bude celkově náročný, protože tam máme několik anglických týdnů. Za měsíc odehrajeme osm utkání – to tuším nebylo ani v době, kdy se kvůli covidu musela narychlo dohrát sezóna,” upozorňuje Ilko na nabitý program. Vyškov je však odhodlaný se mu postavit čelem a poskočit pořadím vzhůru.

Přijďte sledovat 21. kolo F:NL mezi Vyškovem a Žižkovem přímo na stadion v Drnovicích. Hraje se v sobotu 2. dubna od 10.15.

Více
Více
Více
Více